Workshops

 

  •  Wat is Theatersport?  

Theatersport is een snelle, dynamische manier van theater maken, gebaseerd op improvisatie. Door het doen van oefeningen krijg je te maken met verscheidene onderwerpen zoals: samenwerken, elkaar helpen, fouten durven maken, jezelf presenteren en natuurlijk heel veel plezier! Theatersport is snel, leuk, interactief en ontspannend. Bovendien zijn de basistechnieken snel te leren, zodat je al snel echt kunt gaan spelen en zijn de spelvormen en oefeningen veelal met mimiek en je lichaam.IMG_0252

De volgende workshops bied ik aan:

Workshop theatersport (2 uur)

 Workshop waarbij de beginselen van theatersport aan bod komen. Doel is voornamelijk plezier hebben : Lachen om jezelf en met elkaar. Het eerste uur wordt gebruikt voor opwarmen, concentratieoefeningen en het wennen aan improviseren. In het tweede uur worden er verschillende theatersport-spelvormen geoefend. Een interactieve middag vol verrassende uitspattingen van jezelf en die van je collega’s gegarandeerd!

Workshop theatersport (3 uur inclusief kleine voorstelling)

Zelfde opbouw als de 2 uur durende workshop, alleen zal er het laatste uur een echte theatersportwedstrijd gespeeld worden tegen elkaar. De groep zal opgedeeld worden in teams en zal met behulp van geleerde theatersport spelvormen de strijd met elkaar aangaan in het improviseren. Er kunnen punten verkregen worden, het team met de meeste punten wint de eer van improviseren. Een erg leuke afsluiter van de dag!

Workshop De Vloer op (2 uur met mogelijk een kleine voorstelling)

Bij deze workshop De Vloer op (ook bekend van TV)  zullen er scenes geïmproviseerd worden aan de hand van een situatie. De deelnemers krijgen een dilemma, of een geheim waarvan één van de spelers niks afweet. Deze dilemma’s moeten op een realistische manier uitgespeeld worden. Niet de grappen staan centraal, maar juist emotie en mooi spel. De spelers kunnen met allerhande thema’s aan de slag gaan, van liefde, scheidingen, vriendschap tot pesten. Zoals natuurlijk bij improvisatietoneel hoort, weten de spelers van te voren nooit wat ze kunnen verwachten en worden ze dus verrast door wat er komt en wat er gebeurt. De thema’s die aan bod komen kunnen toegespitst worden op eenzelfde onderwerp indien men dat wil, om bijvoorbeeld aan te sluiten bij een jaarafsluiting, cultuurdag of teambuildingsdag.

Een hele mooie theatervorm voor leerlingen van middelbare schoolleeftijd en volwassenen!

Voor wie?   

De workshop theatersport is geschikt voor jong en oud, met een minimumleeftijd van 7 jaar. Theatersport is geschikt voor kinderen en jongeren in groepen t/m 12 deelnemers. Indien de groep groter is, is het raadzaam deze op te splitsen in meerdere kleinere groepen en in te delen op leeftijd. Bij volwassen groepen is een maximum van 20 personen aan te raden, of de groep in meerdere groepen te splitsen. Ook is er de mogelijkheid om bij een grotere groep een 2e trainer in te huren, die in samenwerking met mij een workshop zal kunnen verzorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *