top of page

Mogelijkheden

Kinderspel

Workshops Theatersport voor de Basisschool (groep 5 t/m 8)

Theatersport is een snelle, dynamische manier van theater maken, gebaseerd op improvisatie. Door het doen van oefeningen krijg je te maken met verscheidene onderwerpen zoals: samenwerken, elkaar helpen, fouten durven maken, jezelf presenteren en natuurlijk heel veel plezier! Theatersport is snel, leuk, interactief en ontspannend. Bovendien zijn de basistechnieken snel te leren, zodat je al snel echt kunt gaan spelen en zijn de spelvormen en oefeningen veelal met mimiek en je lichaam.

 

Theatersport is geschikt voor groep 5 t/m 8 in een groepsgrootte van maximaal 15 kinderen. Een hele leuke en verrassende manier om met kinderen aan de slag te gaan met theater, waarbij kinderen veel eigen creatieve inbreng hebben!

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden voor jouw school!

Cursus De Vloer Op

Bij deze cursus leer je scènes improviseren aan de hand van een situatie. De deelnemers krijgen een dilemma, of een geheim waarvan één van de spelers niks afweet. Deze dilemma’s moeten op een realistische manier uitgespeeld worden. Niet de grappen staan centraal, maar juist emotie en mooi spel. De spelers kunnen met allerhande thema’s aan de slag gaan, van liefde, scheidingen, vriendschap tot pesten. Zoals natuurlijk bij improvisatietoneel hoort, weten de spelers van te voren nooit wat ze kunnen verwachten en worden ze dus verrast door wat er komt en wat er gebeurt.

Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum.
Dag en tijdstip: 12 lessen op dinsdag van 19.30-21.30 uur in de periode februari – mei. De cursus start op 6 februari 2024.
Er zijn 12 lessen, de laatste les is de eindpresentatie. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Kosten: € 210,= , minimaal aantal deelnemers: 8

 

Geef je nu op via: https://cultuurcentrumhogeland.nl/cursusaanbod/nieuw-in-2023-2024-muziektheater-en-de-vloer-op-voor-volwassenen/

drama Prestatie

Theatersport in de Zorg

IMG_4732 (1).jpg

Ik bied workshops of cursussen Improvisatietheater aan binnen verscheidene zorginstellingen. Dit kan een dagbestedingsactiviteit zijn of een langlopende cursus of iets eenmaligs. Doelgroepen waar ik o.a ervaring mee heb zijn doof en slechthorenden, Niet-aangeboren Hersenletsel, verstandelijke beperkingen en binnen het autisme-spectrum. Zowel kinderen als volwassenen.

Ook maak ik geregeld voorstellingen met deze doelgroepen.

Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Vraag naar de mogelijkheden!

bottom of page